Weeskinderen

Weeskinderen behoren tot de meest kwetsbare groep in een regio waar armoede, honger en ziektes aan de orde van de dag zijn en de kansen op een goede toekomst klein. SISAL steunt o.a. het Poloni weeshuis waar Zuster Florentine zich met veel liefde en toewijding over ruim 65 kinderen heeft ontfermd en voor ze zorgt met de beperkte middelen die zij heeft. Er zijn echter ook vele weeskinderen buiten het weeshuis die alle hulp ontberen. Steun SISAL en help daarmee de weeskinderen in het district Kondoa.

Educatie

Kinderen hebben de toekomst van Kondoa. Steun ons project Educatie en geef kinderen daarmee de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, waardoor hun kansen in het leven toenemen. Dankzij donaties betaalt SISAL het studiegeld voor vervolgonderwijs van een 7-tal leerlingen, helpen wij mee aan de bouw van scholen, dragen wij bij aan de inrichting van lokalen door lokaal schoolbanken lokaal te laten vervaardigen, verschaffen we leermiddelen en practicum materialen.

Medische hulp

If you can handle your term paper you can simplycustom term paper from us. Our professional will write term papers for you fast and with quality

De levensverwachting in Tanzania is amper 47 jaar. Drie van vijf vrouwen in ruraal Tanzania krijgt geen medische hulp tijdens de bevalling en de sterfte onder moeders is dan ook hoog. Van de 1000 kinderen sterven er 160 voordat ze vijf jaar oud zijn voornamelijk aande gevolgen van diarree en ondervoeding. De meest voorkomende ziekten zijn malaria, bloedarmoede,maag- en darminfecties (waaronder cholera en dysenterie); urineweg infecties; longinfecties (waaronder tuberculose); ooginfecties; wormen en aids. SISAL helpt het Kondoa District Hospital en diverse medische posten.

Albino’s

In Tanzania, wonen naar schatting 170.000 albino’s. Een albino loopt grote kans op huidkanker en blindheid en is vaak het slachtoffer van discriminatie en uitsluiting. In Tanzania is er eindelijk een harde aanpak tegen het afsnijden van albino lichaamsdelen en het vermoorden van albino’s. Er heerst een wijdverbreid bijgeloof dat drankjes waarin albino ledematen verwerkt zijn geluk brengen of helpen tegen aids. Vooral kinderen en jonge vrouwen zijn het slachtoffer.
SISAL wil de 37 albino’s in Kondoa helpen door crème en uv beschermende kleding te verstrekken die de witte huid beschermd om huidkanker te voorkomen. Ook belangrijk is het belangrijk om te zorgen dat albino’s geschikte brillen krijgen omdat zij dikwijls oogproblemen hebben. Daardoor zijn ze vaak niet in staat onderwijs te volgen, simpelweg omdat ze de tekst in de schoolboeken en op het schoolbord niet kunnen lezen. Tevens willen we albino’s de kans geven een opleiding te volgen. Helpt u ons de albino’s te helpen?

Water en energie

Water is een eerste levensbehoefte. Door goten aan de daken scholen en huizen te maken en daaronder grote plastic watertanks te plaatsen kan regenwater worden opgevangen tijdens de regentijd en worden gebruikt in periodes van waterschaarste. Energie is ook schaars, maar de zon schijnt volop in Tanzania. Zonnepanelen zijn een belangrijke leverancier energie. SISAL ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een duurzaam leefmileu.